تاریخ انتشار : دوشنبه 15 شهریور 1400 - 9:20
کد خبر : 2664

افزایش حداقل ۱۰۰ میلیون تومانی در انتظار خودروهای مونتاژی

مصوبه گمرک برای تغییر نرخ ارز تسویه حساب تعرفه های واردات قطعات خودرو در کنار افزایش هزینه های حمل و نقل بین المللی عامل شوک شدید قیمتی خواهد شد.

به گزارش پایگاه اخبار خودرویی ایران، اواخرسال قبل بود که یک مصوبه جنجال زیادی علی الخصوص در بحث قیمت خودروهای مونتاژی برپا کرد و بعدا توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور مسکوت ماند و اجرایی نشد. اما حالا دوباره از ابتدای شهریور ماه اجرای این مصوبه تقریبا ابلاغ شده و به نظر می رسد تایید سران سه قوه را نیز برای اجرا به زودی کسب خواهد کرد.

به موجب این مصوبه، تعرفه واردات تمامی اقلام به جز کالاهای اساسی و دارو به جای پرداخت با دلار دولتی (۴۲۰۰ تومانی) با قیمت بازار یک پارچه ارزی که نزدیک به نرخ بازار آزاد می باشد پرداخت شود. برای خودروهای مونتاژی نیز میزان تعرفه به میزان داخلی سازی بستگی دارد که در بهترین حالت با داخلی سازی بیش از ۶۰ درصدی میزان تعرفه ۱۵ درصد و در بدترین حالت با داخلی سازی کمتر ۲۰ درصدی محصول میزان تعرفه واردات قطعات CKD  و SKD خودرو برابر ۴۰ درصد می باشد.
در کشور نیز فعلا بیشترین داخلی سازی برای خودرو هایما S7 پلاس با حدود ۴۰ درصد داخلی سازی می باشد که تعرف واردات آن حدود ۲۰ درصد و بدترین میزان داخلی سازی برای خودروسازی های خصوصی بهمن موتور، فردا موتور و کرمان موتور می باشد با جداقل ۲۰ درصد داخلی سازی و تعرفه واردات ۳۲ تا ۴۰ درصد.

حال با دو مثال تاثیر این مصوبه بر میزان افزایش قیمت دو خودرو را محاسبه می کنیم.

۱- هایما S۷ پلاس با داخلی سازی ۴۰ درصدی و تعرفه واردات ۲۰ درصد:

✴️ قیمت: حدود ۱۸ هزار دلار
✳️ اختلاف قیمت دلار دولتی و دلار بازار یک پارچه ارزی: ۲۲ هزار تومان
*️⃣ میزان افزایش قیمت بابت اختلاف قیمت دلار برای تعرفه ۲۰ درصدی: ۷۹ میلیون تومان

۲- دیگنیتی پرایم با داخلی سازی ۲۰ درصدی و  تعرفه ۳۲ درصدی:

✴️ قیمت: حدود ۱۸ هزار دلار
✳️ اختلاف قیمت دلار دولتی و دلار بازار یک پارچه ارزی: ۲۲ هزار تومان
*️⃣ میزان افزایش قیمت بابت اختلاف قیمت دلار برای تعرفه ۳۲ درصدی: ۱۲۷ میلیون تومان

یکی دیگر از عوامل افزایش قیمت، افزایش هزینه های حمل و نقل دریایی و بین المللی است که تاثیر عمده در قیمت نهایی محصولات مونتاژی دارد.
البته برخی خودروسازان خصوصی این افزایش قیمت را در قیمت نهایی محصولات خود اعمال کرده اند. به عنوان مثال مدیران خودرو در سال قبل این افزایش قیمت را در قیمت نهایی محصولات خود اعمال کرد و خودروسازی فردا نیز طی دو مرحله در شهریور ماه سال جاری این افزایش قیمت را اعمال کرد. 
اگرچه اجرای این مصوبه درآمد های ریالی بسیار زیادی برای دولت خواهد داشت و به نوعی بخش زیادی از کسری بودجه را تامین خواهد کرد اما به نظر می رسد در شرایط کنونی، اجرای این مصوبه باعث ایجاد شوک قیمتی بدی به بازار خودرو خواهد شد و اجرای آن فعلا به صلاح بازار آشفته خودروی کشور نمی باشد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

logo-samandehi